محققان در ایالات متحده روش ارتباطی را برای افراد فلج ایجاد کرده اند که با استفاده از کامپیوتر، دست نوشته های ذهنی را به کلمات روی صفحه تبدیل می کند.

توسعه دهندگان آن در دانشگاه استنفورد گفتند : به عنوان بخشی از یک مطالعه جدید ، یک فرد فلج از مغز خود برای نوشتن بر روی صفحه نمایش با سرعتی تقریباً سریع ، به اندازه سرعت ارسال پیام کوتاه توسط افراد سالم و توانمند با گوشی های هوشمند، است. کامپیوتر تلاش میکند که حرکات دست نوشته های ذهنی را از سیگنالهای مغزی رمزگشایی کند ، همچنین ممکن است امکان برقراری ارتباط را بسیار سریعتر از آنچه در گذشته امکان پذیر بود، فراهم کند.

جیمی هندرسون ، استاد جراحی مغز و اعصاب گفت: “این روش به افراد فلج اجازه می دهد تا جملات خود را، با سرعتی تقریبا برابر سرعت تایپ کردن افراد سالم و توانمند همسن آنها بر روی تلفن هوشمند، بسازند.” “هدف بازیابی توانایی برقراری ارتباط با متن است.”

محققان از نرم افزار هوش مصنوعی در دستگاهی ، به نام رابط مغز و رایانه (BCI) ، استفاده کردند و آن را در مغز مردی قرار دادند. بر اساس مطالعه ، این نرم افزار می تواند اطلاعات را از کامپیوتر، برای استخراج افکار این مرد در مورد دست نوشته های ذهنی، رمزگشایی کند و آن را به متن روی صفحه نمایش تبدیل کند.

با استفاده از این روش ، این مرد توانست بیش از دو برابر سریعتر از روش قبلی توسعه یافته توسط محققان استنفورد بنویسد، كه این یافته ها را در سال 2017 در مجله eLife گزارش داده بود.

محققان گفتند که یافته های جدید می تواند منجر به پیشرفت های بیشتری شود. میلیون ها نفر در سراسر جهان به دلیل آسیب دیدگی نخاع ، سکته مغزی یا بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک ، که همچنین به عنوان بیماری لو گریگ شناخته می شود، استفاده از اندام فوقانی یا توانایی گفتار خود را از دست داده اند.

 

کریشنا شنوی ، یکی از نویسندگان این تحقیق ، افزود: “فقط به این فکر کنید که چه میزان از روزتان را به استفاده از کامیپوتر یا برقراری ارتباط با اشخاص دیگر میپردازید.” “بازیابی توانایی افرادی که استقلال خود را در استفاده از کامپیوتر و ارتباط با دیگران از دست داده اند، بسیار مهم است و این همان چیزی است که پروژه هایی مانند این پروژه به ارمغان می آورند.”

به گفته دانشمندان ، فرد شرکت کننده توانسته است به حدود 18 کلمه در دقیقه با دقت 94.1 درصد برسد. برای مقایسه ، افراد سالم وتوانمند هم سن و سال فرد شرکت کننده، می توانند در هر دقیقه حدود 23 کلمه را با یک گوشی هوشمند تایپ کنند.

محققان به او دستور دادند جملاتی را بنویسد که انگار دستش فلج نشده است. با تصور اینکه قلم را روی یک کاغذ نگه داشته است. در طول این تمرین ، BCI از یک شبکه عصبی – نوعی یادگیری ماشین – برای ترجمه حرکات دست نوشته از فعالیت عصبی به متن در زمان واقعی استفاده کرد.

این شرکت کننده که T5 نامیده می شود ، به دلیل آسیب نخاعی در سال 2007 تقریباً تمام حرکات ازگردن به پایین خود را از دست داد. نه سال بعد ، دکتر هندرسون دو تراشه رابط کامپیوتر و مغز ، هر یک به اندازه یک آسپرین کودک ، در سمت چپ مغزش قرار داد.

هر تراشه در مغز او دارای 100 الکترود است که سیگنالهایی را از سلولهای عصبی، که در قسمتی از قشر حرکتی ( ناحیه ای از بیرونی ترین سطح مغز ) شلیک می شوند که بر حرکت دست نظارت دارد، میگیرد. سپس کارشناسان آن سیگنال های عصبی را از طریق سیم به کامپیوتر ارسال کردند ، جایی که الگوریتم های AI سیگنال ها را رمزگشایی کرده و حرکت دست و انگشت T5 را در نظر می گیرند.

فرانک ویلت ، نویسنده اصلی مقاله ، گفت: ” این روش یک پیشرفت قابل توجه نسبت به BCI های ارتباطی موجود، که به استفاده از مغز برای انتقال مکان نما به”تایپ” کلمات روی صفحه متکی هستند، دارد.”

“تلاش برای نوشتن هر حرف یک الگوی منحصر به فرد از فعالیت را در مغز ایجاد می کند ، این کار را برای کامپیوتر آسان تر می کند تا آنچه را که نوشته می شود با دقت و سرعت بسیار بیشتری شناسایی کند. “

متخصصان می گویند قبل از استفاده بالینی از این روش نیاز به نمایش بیشتر طول عمر ، ایمنی و کارآیی است.

همچنین محققان معتقدند که از این روش ها می توانند به طور كلی در مورد هر رفتار متوالی كه به طور مستقیم مشاهده نمی شود ، مانند رمزگشایی گفتاری از شخصی كه دیگر نمی تواند صحبت كند ، استفاده شود.

 

تصویری که توسط موسسه پزشکی هوارد هیوز از رابط مغز و رایانه صادر شده و دست نوشته های ذهنی را به متن روی صفحه تبدیل می کند، در زیر مشاهده میکنید.

null

نویسنده: سارا ناصری

سارا ناصری هستم دانش آموخته ی مهندسی برق و علاقه مند به Machine Learning و طراحی سیستم های نورپردازی که به عنوان مترجم در الکتروپروگرام مطلب قرار میدهم.
null

نویسنده: سارا ناصری

سارا ناصری هستم دانش آموخته ی مهندسی برق و علاقه مند به Machine Learning و طراحی سیستم های نورپردازی که به عنوان مترجم در الکتروپروگرام مطلب قرار میدهم.

خبرهای مرتبط

5 3 رای
رتبه بندی مقاله
guest
0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات