در ماه نوامبر ۲۰۲۰ اپل M1 را عرضه کرد و تا آخر سال ۳ دستگاه را عرضه بازار کرد مک‌بوک ایر، مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی و مک مینی که با اینها پوزه پردازنده های اینتل را به خاک مالید.
این دستگاه ها نظرات مثبت گسترده ای را براساس کارایی بنچمارک و عمر باتری دریافت کردند ولی اینتل هم با عرضه ی پردازنده های نسل یازدهم از سری تایگر لیک (Tiger Lake) بعد از چندین ماه سکوت بلاخره به اپل پاسخ می دهد. اسلاید های Santa Clara,شرکت سازنده چیپ مستقر در کالیفرنیا که اینتل منتشر کرده نشان میدهد که چطور  محصول اینتل تست شده و اینکه چرا فکر میکنند لپتاپ های ویندوز ۱۰‌ راه حل های بر پایه  ARM اپل را شکست دهند
در زیر اسلایدها را به طور کامل نشان داده و در کنار آن تحلیل هایمان را نیز نوشته ایم.
اینتل بنچمارک هایی برای چیپ هایش تولید کرده و مثل باقی بنچمارک هایی که فروشنده همراه محصولش ارائه میدهد زیاد کارایی نخواهند داشت

ادعاهای عملکردی اینتل

       

برای کارکرد آزمایش اینتل از بنچمارک های تپیکال معمولی اجتناب میکند. البته که از تکلونژی های اصولی یا پایبند اصولی مثل WebXPRT 3 استفاده کرده ولی آزمایش های مایکروسافت آفیس ۳۶۵ ظاهرا بر اساس تست های RUG ( دستورالعمل استفاده در دنیای واقعی ) داخلی اینتل هستند.

اینتل مدعی شده که سیستم سری 11که یک سیستم با پرازنده ی CORE-I71185G7 با 16GB RAM هست در کروم 30 درصد ودر تمام نرم افزار های آفیس365 به طور واضحی سریع تر است.این بر خلاف چیزیست که در بررسی مک بوک پرو 13 اینچی با پرازنده ی M1 دیدیم که همچنین در بنچمارک ها نشون میداده که به صورت گسترده ای بهتر یا حداقل در حد هم رده های خود است.
به هر حال در بیشتر لپ تاپ ها پردازنده ی CORE-I71185G7 دیده نمیشود و تنها در یه نمونه که آن هم MSI Prestige 14 EVOمیباشد از این نوع استفاده شده است و در بیشتر لپتاپ ها از CORE-I71165G7 استفاده میشود.
اینتل همچنین مدعی شده که CORE-I71185G7 در زمینه ی ابزار هوش مصنوعی Topaz Labs در نرم افزار های فوتوشاپ ولایت روم وادوبی پرمیر 6 برابر سریع تر است.

اینتل EVO و اپل M1

      

هنگامی که اینتل Evo را معرفی کرد ، نسل دوم خود را برای ساخت بهترین دستگاه های قابل حمل به پروژه ی Athena ارتقا داد ، شامل چندین تجربه از مطالعات بود که معتقد بود بهترین نوت بوک ها را ایجاد می کند. بنابراین هنگام ارزیابی M1 ، از آن تست ها استفاده می کند.

اینتل ادعا کرده که M1 اپل 8 تست از 25 تستی که انجام داده را شکست خورده که اینها شامل جابه جا شدن به تقویم در Outlook و شروع کردن یک ویدئو کنفرانس در zoom و انتخاب منوی عکس در power point هستند.اینتل هیچ توضیحی در مورد اینکه این تست ها را چگونه انجام داده است نداده در حالی که اینها کارهای ساده ای برای پردازنده ای مدرن امروزی هستند پس نباید مشکلی در اجرای آنها باشد (مثلا من کلی کنفرانس زوم داشتم با مک پوک پرو بدون هیچ مشکلی!!)

و جالب است که اینتل در سندی که در انتهای اسلاید ها آورده است نشانده شده که به جای استفاده از نسخه ی با 16GB RAM از نسخه ی با 8GB RAM استفاده کرده است!

در تست عمر باتری اینتل به جای استفاده از همان نسخه ی پردازنده ای که در تست عملکرد از آن استفاده کرده بود از پردازنده ی CORE-I71185G7 که در یک لپ تاپ Acer Swift5 استفاده شده استفاده کرد است که تست ها هم با پخش کردن فیلم ها و برنامه های Netflix بوده که در این تست هم مک بوک پرو با 6 دقیقه اختلاف عملکرد بهتری نسبت به پردازنده ی تیم آبی داشته است.
اینتل عملکرد عمر باتری را برای مک بوک پرو ذکر نکرده در حالی که در تست های ما این اختلاف به ساعت ها تبدیل میشود!!

مقایسه از لحاظ فرم فاکتور

   

بحث جالبی هم در گرفته بین کاربران مک در مورد استفاده ی اپل از صفحه نمایش لمسی که آیا بایستی استفاده کند یا خیر که تاکنون این اتفاق نیفتاده و اپل همچنان از صفحه ی لمسی برای مک بوک ها استفاده نمیکند.

بر طبق اسلاید های اینتل یک ماشین ویندوز امکانات بیشتری از جمله صفحه های دو در یک و کامپیوتر های لمسی و کامپیوتر های با صفحه ی کوچک در اختیار کاربر قرار میدهند.این صحبت ها به گونه ای عجیب هستند.چون اپل دستگاه های با صفحه های کوچک هم ارائه میدهد(mac mini)و مشکل اپل در ارائه ی صفحه های دو در یک و صفحه های لمسی هستند که خب اپل مطمئنا بدون در نظر گرفتن کاربرد این ویژگی ها آنها ارائه نخواهد داد!

اسلاید دوم در مورد فاکتور های مختلف کاربران و شکل ظاهری مک بوک ها هستند.بله درست است که لپ تاپ های اپل محدود میشوند به باز شونده ها به یک جهت(جهت معمول باز و بسته شدن لپ تاپ ها) و در این مقایسه از مک بوک پرو استفاده کرده و از مک بوک ایر استفاده نکرده که با پرازنده ی M1 و 8GB RAM و 256 GB Memory با قیمت999 دلار عرضه میشوند که از Dell XPS13 که با قیمت 1499 دلار شروع میشوند ارزان تر هست با صفحه نمایش با رزولوشن بیشتر میباشد.

اینتل همچنین طئنه ای میزند در مورد توانایی های پروسسور اپل در پشتیبانی از صفحه نمایش که خب درست هم هست که هر دو لپتاپ اپل از یک صفحه نمایش 6K 60Hz پشتیبانی میکنند

سازگاری

اپل ازRosetta 2 برای اجرای برنامه ها و بازی های x86 استفاده کرده ولی بعضی از برنامه M1را ساپورت نمیکند.
اینتل همچنین بازی ها و عدم ساپورت Boot Camp رو نقطه ی ضعف M1 بیان کرده است. همچنین گفته که بعضی از لوازم جانبی به درستی کار نمیکنند که در تست های ما هم چنین چیزی دیده شده است.
همچنین لپتاپ های M1 اپل از داک های گرافیک خارجی پشتیبانی نمیکنند .
همچنین اینتل دوباره ساپورت نکردن از بعضی از نرم افزار ها را ذکر کرده که بعد از استفاده ی ما آنقدر هم وضع خراب و پیچیده نیست و ما عملکردی یکپارچه را شاهد بودیم.

اینتل نقد های درستی گفته درباره وضعیت فعلی چیپ initiative اپل ، مخصوصا اگر فرم‌فکتورهای خاص را بخواهند و یا اگر گیمر حرفه ای نباشند
ادعا های کارکردی اینتل را نباید خیلی جدی گرفت چون در آزمایش هایی بودند که خوده اینتل انجام داده و این بنچمارک ها در تست های استاندارد industry-standard نیستند
همینطور این قضیه ای که برای عمر باتری بین پرو(Pro) و ایر(Air) سوئیچ کرد( یا بین Core i7-1185G7 وCore i7-1165G7 ) در تست هایش و همینطور دلایل دیگر هم تصویر درستی به ما نمیدهد

تفکرات اینتل درمورد نرم افزار و سازگاری، کمی جانب‌دارانه است.
استفاده کننده های اولیه ممکن است یک مقدار اذیت بشوند ولی بطور دائم درحال پیشرفت بوده و بیشتر برنامه هایی که اصلا کار نمیکنند با نرم افزارهای اپل جایگزین شوند

این اسلاید ها دوتا تصویر به ما ارائه میدهند
بله اپل باید در این مرحله مشکلاتی را رفع کند و با افزودن نمایشگر لمسی و پشتیبانی از چند نمایشگر، پورت‌های بهتری تعبیه کند. ولی اینتل زحمت کشید که این اسلاید ها را بسازد نشان میدهد ‌که درواقع اینتل، اپل را رقیب قوی میداند که ارزش این را دارد که چیپ هایش را با آن مقایسه کند و یک آینده رقابتی را برای نوت بوک ها میشود در نظر گرفت.

                

خبرهای مرتبط

5 1 رای
رتبه بندی مقاله
guest
0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات