براساس یک نظرسنجی جدید، از زمان شروع همه‌گیری (کووید-19)، دانش بسیاری در مورد تکنولوژی آموخته‌ایم؛ اما با وجود این، بسیاری از افراد احساس می‌کنند که سلامتی آن‌ها به خطر افتاده است.

در حالی‌که تکنولوژی همیشه نقش مهمی در زندگی مردم داشته است، اما طی یک سال گذشته و با وجود این اپیدمی و ماندن در خانه، اهمیت آن بیشتر شده است. اما مسئله مهم این است که استفاده‌ی ما از تکنولوژی در طی این دوران چگونه تغییر کرده است و آیا به سلامت ما آسیب رسانده است؟!

تکنولوژی و اینترنت بخش مهمی از زندگی آمریکایی‌ها را تشکیل داده است. اما این مسئله سلامت جسمی و روانی آن‌ها را تحت تاثیر قرار داده به‌طوریکه به‌دلیل استفاده زیاد، باعث بروز مشکلاتی همچون خستگی چشم و مشکلات ناشی از آن شده است.

Franklyn، شرکت لوازم جانبی مستقر در Stannah، آزمایشی را در خصوص تاثیر استفاده مردم از تکنولوژی در دوران همه‌گیری را بر روی بیش از 1000 آمریکایی انجام داده است. هدف این شرکت، این مسئله است که می‌خواست بداند که تکنولوژی چگونه زندگی افراد را در دوران این همه‌گیری تحت تاثیر قرار داده است.

نتایج  این بررسی نشان داد که به طور متوسط در هر روز، مردم دو ساعت بیشتر از قبل، وقت خود را در برابر یک صفحه نمایش (تلویزیون، دسکتاپ و …) صرف کرده‌اند؛ حداکثر 7.9 ساعت در روز !!!

براین اساس، بدیهی است که وقتی مردم بیشتر در خانه بمانند و به کار در خانه روی آورند، عادت‌های رسانه‌ای آن‌ها نیز تغییر می‌کند. بنابراین دیگر نیازی به دسترسی به رسانه‌های اجتماعی یا خدمات پخش فیلم در صفحه نمایش موبایل خود ندارند، چرا که در صورت امکان به صفحه نمایش بزرگتری روی می‌آورند.

در این دوره، نصب و استفاده از برنامه‌ها و نرم‌افزارهای موبایل بیشتر شده است، به‌طوریکه تقریبا از هر پنج شرکت‌کننده در این نظرسنجی، سه نفر از آن‌ها از برنامه‌ها و بازی‌های سرگرمی آنلاین استفاده می‌کند.

در این نظرسنجی، تقریبا از هر پنج نفر، چهار نفر (75.7%) اظهار داشتند که در طول این اپیدمی، استفاده از تکنولوژی ارزش بیشتری یافته است و چهار نفر از هر پنج نفر (83%)، نظرات و تمایلات مثبتی نسبت به تکنولوژی داشته‌اند.

در حقیقت، از هر پنج نفر، سه نفر از آن‌ها (59%) گفته‌اند که از ابتدای ابتلا به همه‌گیری، مهارت و دانش فنی خود را بهبود داده و احساس می‌کنند که آموختن این مهارت‌ها برای آن‌ها مهم است.

از جمله مهارت‌هایی که مردم معتقدند یادگیری آن‌ها مهم است، عبارتند از: پاسخ به ایمیل‌ها (90.5%)، راه‌اندازی کامپیوتر (85.9%)، به‌روزرسانی موبایل (85.4%) و راه‌اندازی روتر Wi-Fi (85.1%) .

با این حال، تنها سه نفر از هر چهار نفر (75.1%) در انجام تنظیمات مربوط به روتر Wi-Fi راحت بودند، و از هر شش نفر، یک نفر (17.2%) نیز از Baby Boomers گفته و معتقدند که این یکی از فناوری‌های سطح بالا محسوب شده، همچنین از مهم‌ترین چالش‌های افراد، در ارتباط با چگونگی اتصال یک لپتاپ به تلویزیون (20.3%) و پست گذاشتن در شبکه‌های اجتماعی (13.7%) بوده است.

علاوه بر این موارد، تکنولوژی می‌تواند باعث بروز اثرات منفی بر سلامتی ما نیز شود، به‌طوریکه از هر پنج شرکت‌کننده در این نظرسنجی، دو نفر معتقدند که با تکنولوژی احساس پیشرفت می‌کنند و از هر ده نفر، هفت نفر اظهار داشته‌اند که تکنولوژی اثرات منفی بر سلامتی آن‌ها دارد.

از هر پنج نفر، دو نفر (43.3%) خستگی چشم، یک نفر از هر سه نفر (32.5%) آسیب جسمانی ناشی از قرار گرفتن زیاد در مقابل صفحه نمایش، و سه نفر هم از هر چهار نفر (74%) خستگی ناشی از نگاه کردن به صفحه نمایش را به عنوان اثرات منفی جسمی ناشی از استفاده از تکنولوژی ذکر کرده‌اند. همچنین، از جمله اثرات منفی بر بهداشت روانی افراد می‌توان به بی‌خوابی (19.5%)، افسردگی و انزوا طلبی (20.8%) و استرس و اضطراب (24%) اشاره کرد.

از این رو، افراد سعی می‌کنند با دادن زمان‌هایی به خود برای استراحت، تنظیم روشنایی صفحه نمایش و یا تنظیم نور اتاق، از خستگی ناشی از استفاده از آن بکاهند.

نکات دیگر در خصوص کاهش خستگی در اثر استفاده زیاد از تکنولوژی این است که حداقل یک وعده غذایی را بدون نگاه کردن به صفحه نمایش و استفاده از آن، صرف کنید. حداقل هر یک ساعت از جای خود برخیزید و حرکت کنید و یا اینکه به پیاده‌روی و دویدن بروید و بدن خود را حرکت دهید.

این نکته را درنظر داشته باشید که مهم نیست که چه اندازه با صفحه نمایش کار می‌کنید و در ارتباط هستید، مهم این است که قطعا فعال نگه‌داشتن بدن و مغز شما، ساعات طولانی سپری شده در مقابل صفحه نمایش را جبران خواهد کرد.

null

نویسنده: المیرا توکلی

کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، علاقمند به تکنولوژی ، نانوفناوری، هوش مصنوعی، بوردهای سخت افزاری، برنامه نویسی
null

نویسنده: المیرا توکلی

کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، علاقمند به تکنولوژی ، نانوفناوری، هوش مصنوعی، بوردهای سخت افزاری، برنامه نویسی

منبع

zdnet

خبرهای مرتبط

4.9 8 رای
رتبه بندی مقاله
guest
0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات